7 dingen aan het moederschap waar we gek van worden

Moeder zijn is zo mooi, maar soms worden we ook gek van alles en iedereen om ons heen. Klinkt dit bekend? Lees dan verder.
7 dingen aan het moederschap waar we gek van worden

Geschreven door Indira Ramírez Terán

Laatste update: 22 december, 2022

Moeder zijn is een mooie fase in het leven van een vrouw. Hoewel het zowel een wonder als een zegen is, zijn er nog steeds dingen aan het moederschap waar we gek van worden.

Het is een fase waar we niet voor hebben gestudeerd en het zit vol met ervaringen en uitdagingen die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Het moederschap is een weg die we nemen met een grote zak vol dromen, verwachtingen en vele angsten.

In dit artikel bespreken we zeven dingen over het moederschap waar we gek van worden. De lijst zou zeker langer kunnen zijn, maar laten we hem even op zeven houden.

Om eerlijk te zijn, zelfs achteraf, houden we ervan om ons deze momenten van absolute waanzin en zinloosheid te herinneren.

7 dingen die bij het moederschap voorkomen en waar we gek van worden

Minder tijd

Het leven na het worden van een moeder wordt bestuurd door een klok. Het is een constante race. Niet genoeg tijd hebben wordt de norm. Dit is echter een van de schaduwen die het moederschap belasten. Zelfs de weinige tijd die we hebben begint in onze handen te verdwijnen.

7 dingen die bij het moederschap voorkomen en waar we gek van worden

Tussen het verzorgen van de baby, het huis, het werk en de taken van het dagelijks leven, is er namelijk nog maar weinig tijd over voor ons om te investeren in de kleine dingen die ons plezier brengen. Bovendien lijkt alles sneller te gaan.

Vandaag hebben we een baby van één maand in onze armen en in een oogwenk rent het kind door het hele huis. De tijd kan daardoor een groot dilemma zijn tijdens het moederschap.

Vroeg wakker worden, zelfs in het weekend

Het is intuïtief. De biologische klok wordt na de kraamtijd gereset en het zal je instellen om van het kleinste geluidje wakker te worden.

Zelfs in de weekenden zullen ​​je ogen eerder open zijn dan die van de andere familieleden. Je houdt voortdurend de behoeften van de baby in de gaten terwijl je ook even het ontbijt klaarmaakt.

Je zult nooit meer kunnen slapen zoals je gewend was. Dit komt omdat sinds het moment dat je kind werd geboren, je hart zich buiten je borstkas begon te vestigen.

Laat opblijven

In de eerste paar maanden zijn het de omgekeerde uren van de baby waar we gek van worden. Donkere kringen onder onze ogen en late nachten worden een tijdje ons gezelschap. Deze maanden zijn mooi, maar ze zijn ook intens.

De baby eet om de paar uur en wordt zelfs na middernacht wakker om hun honger te stillen. Dit duurt een tijdje totdat de baby begint te slapen met langere tussenpozen.

In de tussentijd moeten we gewoon op zoek naar een manier om laat op te blijven, zonder onze goede stemming in gevaar te brengen.

Advies waar niemand om heeft gevraagd

Typisch. Vooral als het gaat om nieuwe moeders die worden omringd door grote, hechte families. Iedereen wil namelijk zijn mening geven over de juiste manier om de baby op te voeden.

Ze sparen geen details en soms zijn ze ronduit onbeschoft. Ze willen je namelijk allemaal laten weten wat ze vinden dat de richtlijnen voor zorg en voeding voor je kinderen zouden moeten zijn.

Er is echter geen manier om dit te omzeilen: wapen jezelf met geduld, tolerantie en je moet duidelijke grenzen stellen aan respect in de familie.

7 dingen die bij het moederschap voorkomen en waar we gek van worden zoals gebrek aan tijd en hulp

Gebrek aan hulp

Je voelt je overweldigd door alle nieuwe verantwoordelijkheden die je hebt, ook al heb je een leger tot je beschikking dat voor jou en je baby zorgt.

Je hebt soms het gevoel dat ze hun taken niet doen zoals ze zouden moeten of erger, je begint je alleen te voelen. Het gebrek aan hulp van je partner kan ook woede veroorzaken.

Daarom zijn er vaak zoveel argumenten zijn in dit stadium van de relatie. Hier is een tip: praat met elkaar.

Stemmingswisselingen

Hormonen worden ook wild tijdens en na de zwangerschap. De veelbesproken postnatale depressie komt tevoorschijn. Als we hem niet detecteren en eraan werken, kan hij nog lang bij ons blijven.

Probeer eens ontspanningsoefeningen te doen. Neem een ​​pauze en zoek zo nodig therapeutische hulp om terug te keren naar je vorige balans.

Gebrek aan eigen ruimte

Je bent niet langer alleen of alleen met je partner. Dit is een grote verandering, maar je zult leren je aan te passen.

De warmte van je baby en de onvoorwaardelijke liefde die hij je geeft, zullen er echter voor zorgen dat je zo veel mogelijk bij hem wilt zijn. Het is een nieuwe gezinsdynamiek. Je zou van alles moeten genieten, zelfs van de dingen waar je gek van wordt en waardoor je je gezond verstand verliest. Wellicht ook interessant voor jou

31 dingen waaraan alleen moeders denken
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
31 dingen waaraan alleen moeders denken

In dit artikel zullen we 31 dingen met je delen waaraan alleen moeders denken. We concluderen dat de liefde en de zorgen van een moeder nooit ophou...


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.