7 dingen die een moeder stiekem voor haar kinderen doet

7 dingen die een moeder stiekem voor haar kinderen doet
María José Roldán

Beoordeeld en goedgekeurd door de psychopedagoog María José Roldán.

Geschreven door Redactieteam

Laatste update: 23 april, 2024

In dit artikel zullen we een lijst met zeven dingen met je delen die een moeder stiekem voor haar kinderen doet. Een aantal van deze dingen zal je zeker verrassen.

Een moeder aarzelt niet om bepaalde acties uit te voeren om waakzaam te zijn over haar kinderen en dingen te doen waar ze baat bij hebben. Deze transcendentale gebaren hebben echter een onschatbare waarde. Ze geeft het van uit haar hart, zelfs als haar kinderen niet opletten.

Deze gebaren geeft een moeder ook veel persoonlijke voldoening. Het geluk dat het haar brengt, kan alleen worden vergeleken met de dankbaarheid die ze voelt om een moeder te kunnen zijn en zoveel affectie te hebben om aan haar kinderen te geven.

Moeder zijn is een van de mooiste ervaringen die er is. Daarom zijn er vaak ongelooflijke dingen die een moeder stiekem voor haar kinderen doet zonder dat ze het zelfs maar weten, haar stappen laten sporen van liefde achter.

Voor een moeder is geven geen verplichting, maar eerder een manier om het beste dat ze te bieden heeft uit te drukken.

“Het welzijn en geluk van haar kinderen is het doel van elke moeder.”

7 dingen die een moeder stiekem voor haar kinderen doet

Alles wat een moeder doet voor haar kinderen is een weerspiegeling van haar beste bedoelingen.

De manier waarop ze ernaar streeft om affectie te tonen, dat gaat verder dan knuffels, kussen en knuffels. Deze gebaren kunnen echter vaak onopgemerkt blijven voor het ongetrainde oog.

Het hart van een moeder wordt elke dag groter, dit komt namelijk door de acties die ze heeft uitgevoerd. Heb je er ooit bij stil gestaan om na te denken over deze gebaren?

Een aantal van deze gebaren zullen je zeker verrassen.

1. Magie maken voor haar kinderen

Een moeder kan van alles iets betoverends maken. Waarom? Omdat ze wil dat het leven van haar kinderen zo mooi mogelijk is.

Omdat het laten gebeuren van magie een van de duizend-en-één manieren is die ze heeft om te zeggen: “Kind, ik hou van jou met heel mijn hart.”

Moeder en baby aan het bellen blazen

2. Anticiperen op wensen

Een moeder anticipeert op de wensen van haar kinderen. Ze anticipeert op hun behoeften en streeft er naar om alles te geven wat haar kinderen nodig hebben om gelukkig te zijn.

Het gewoon anticiperen op de omstandigheden vult haar met opwinding en verwachting.

Weet je nog de verjaardagen die je moeder voor je voorbereidde die gevuld waren met enorm veel liefde?

En die schoolpresentatie die jullie samen met vellen papier en ander beeldmateriaal hebben voorbereid?

3. Ze is altijd aan het opletten

Een moeder waakt te allen tijde over haar kinderen. Bij ziekte en gezondheid.

Zelfs tijdens een auto-, bus- of treinreis kijkt ze voortdurend via de spiegel naar haar kinderen. Kijken om te zien of ze vredig slapen terwijl de middagzon over hen schijnt.

Lachende moeder en dochter tussen de bloemen

7 dingen die een moeder stiekem voor haar kinderen doet

4. Ze geeft nooit op

Een moeder geeft nooit op, zelfs als ze bang is, een fout heeft gemaakt of veel problemen heeft. Een moeder is altijd op zoek naar een manier om vooruitgang te boeken voor haar en haar kinderen.

Natuurlijk kan een moeder huilen, vallen en ‘down’-dagen hebben net zoals elk ander mens. Maar aan het eind van de dag weet een moeder altijd hoe ze sterker moeten worden dan ze was.

5. Ze zoekt naar kansen voor haar kinderen

Een moeder is altijd op zoek naar kansen voor haar kinderen. Ze doet dit niet alleen om ze succesvol te laten zijn, maar ook om ze een mooi leven te geven vol met prachtige anekdotes.

Daarom is ze altijd op zoek naar momenten om plezier, geluk en de beste eigenschappen van haar kinderen te bevorderen.

6. Ze bidt voor haar kinderen

Ongeacht of ze een spirituele vrouw is of niet, ze bidt altijd voor haar kinderen.

Bij veel gelegenheden (niet alleen voor het slapen gaan) bidt een moeder voor haar kinderen. Ze bidt voor hen om beschermd, veilig en ook sterk te zijn.

Dit zorgt ervoor dat haar interne dialoog floreert en hoewel het ongrijpbaar is, heeft het krachtige effecten.

7. Ze wacht, ook al wil ze dat niet

Het komt vaak voor dat kinderen tijdens de adolescentie niet zoveel tijd met hun moeder willen doorbrengen als vroeger.

Ze kunnen zelfs knuffels en kusjes afwijzen: “Mam, ik ben geen baby meer!” Na het horen van deze verklaring gaat een moeder weg, ook al wil ze dat niet.

Hoewel ze de kinderliefde mist die ze van haar kinderen ontving, die elke seconde bij haar kwamen, wacht ze op het moment dat haar kinderen bij haar terug willen komen.

Haar liefde is zo groot dat ze besluit om de wens van haar kinderen te respecteren, wat hen op hun beurt helpt te groeien…

Diep van binnen weet ze dat de genegenheid niet verdwenen is, maar simpelweg van vorm veranderd is. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.