Liefdevolle zinnen voor de persoonlijke ontwikkeling van onze kinderen

Als je wilt dat je kind een goede persoonlijke ontwikkeling doormaakt, moet je deze liefdevolle zinnen kennen die hem daarbij zullen helpen.
Liefdevolle zinnen voor de persoonlijke ontwikkeling van onze kinderen

Laatste update: 15 oktober, 2022

Als je wilt dat je kinderen een goede persoonlijke ontwikkeling doormaken, moet je ze een paar liefdevolle zinnen meegeven. Zo kun je ze veel beter opvoeden en hun emotionele rijpheid stimuleren.

Er zijn veel woorden van liefde die dagelijks tegen kleintjes herhaald worden. En de waarheid is dat het gevoel van eigenwaarde van kinderen afhangt van de communicatie met hun ouders. Dt beperkt zich niet alleen tot verbaal taalgebruik, maar ook tot non-verbaal taalgebruik.

Woorden en zinnen weerspiegelen vele dingen en dit soort opmerkingen hebben grote macht over kinderen. Daarom is het zeer aan te bevelen dat je dit soort uitdrukkingen met hen gebruikt, om hun persoonlijke ontwikkeling te vergroten.

Liefdevolle zinnen voor de persoonlijke ontwikkeling van onze kinderen

Gebruik goede verbale taal bij het uiten van je liefde voor je kind

Goed gebruik maken van verbale taal is een goede optie die je in gedachten moet houden. Maar soms begrijpen de kleintjes thuis non-verbale taal veel beter.

Als je ze daarom een oprechte blik schenkt die alle liefde die je voor hen voelt uitdrukt, zal dat veel meer uitdrukken dan met woorden. Als je ze daarentegen een blik van droefheid of verdriet toont, zelfs terwijl je liefdevolle zinnen uitspreekt, laat je iets heel anders zien dan wat je wilt uitdrukken.

Volgens de psycholoog Albert Mehrabian, een voorloper in het werk over non-verbale communicatie in het midden van de twintigste eeuw, is verbale communicatie heel dubbelzinnig.

Bij dit type communicatie hangt het begrip van de betekenis van de zinnen die je hoort af van de inbreng van de verschillende taalcomponenten:

 • 38% wordt toegeschreven aan de stem waarmee de woorden worden uitgesproken (volume, toon, intonatie of trilling).
 • 55% heeft te maken met de lichaamstaal van de afzender van de boodschap (houding, ademhaling, oogbewegingen, of gebaren).
 • Slechts de resterende 7% heeft te maken met de woorden en hun betekenis (semantiek).
Een moeder geeft haar kind een kus

Enkele liefdevolle zinnen die je aan je kinderen moet overbrengen

Nu je hier kennis van hebt, geven we je hieronder enkele voorbeelden van liefdevolle zinnen die je aan je kleintjes kunt wijden. Er zijn veel manieren om je uit te drukken, dus de zin die jij kiest zal perfect voor hen zijn.

 • “Ik vind het mooi hoe je dat doet!”
 • “Wat kan ik voor je verbeteren?”
 • “Ik hou van je, ik hou van je, en ik hou van je. Wat er ook gebeurt”
 • “Ik respecteer je beslissing”
 • “Je bent bijzonder, er is niemand zoals jij”
 • “Ik hou van je, wat je ook beslist”
 • “Ik geloof in je”
 • “Je hebt me laten zien dat je verantwoordelijk bent”
 • “Ik ben trots op de persoon die je geworden bent”.

Je kinderen steun geven en ze begeleiden om hun gevoelens te tonen is een taak die je als ouder moet leren.

Het is van cruciaal belang dat je dit oefent. Uit wat je met ze doet en de sfeer die je met je partner schept, kun je namelijk opmaken hoe snel kinderen deze vaardigheden leren en ontwikkelen.

Een vader knuffelt zijn dochter

Daarom zullen deze zinnetjes je veel helpen. Bovendien zullen ze je kleintjes helpen bij hun persoonlijke groei. Ze zullen groeien in een omgeving van vertrouwen (Engelse link),  geborgenheid, en het beste van alles, vol liefde.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.