Voor de kleine superhelden die vechten tegen kinderkanker

Voor de kleine superhelden die vechten tegen kinderkanker

Laatste update: 26 april, 2018

Er zijn kleine superhelden die hoop als hun cape dragen en met hun kracht vechten ze elke dag tegen kinderkanker. Dappere en sterke kinderen die samen met hun familie het gevecht aan gaan tegen deze ziekte.

De superhelden waar ik het over heb zijn klein van formaat, maar hebben een groot hart en zitten vol moed en hoop. Op 15 februari, Wereld Kinderkanker Dag, tonen wij eerbetoon aan hun in de vorm van woorden.

Moedige kinderen met dappere gezichtjes

Ik ken een paar van deze kleine superhelden. Het zijn moedige kinderen die strijden tegen kinderkanker, gesteund door hun familie en vrienden. Kinderen die er zonder waarschuwing  op een dag ineens achter komen dat zij deze verschrikkelijke ziekte hebben. Ze moesten hiertegen een schild van kracht en dapperheid opzetten.

De kleine superhelden zijn onschuldige, onhandelbare, ongeduldige, kalme, speelse en zelfs stoutmoedige kinderen… Het zijn tenslotte nog kinderen. Allemaal met hun eigen persoonlijkheid en karakter, anders en uniek, maar met hetzelfde doel. Het gevecht tegen kanker winnen.

Een strik tegen kanker

Deze kleine superhelden vechten elke dag met een lach, ondanks de tegenslagen. Als je in hun ogen kijkt zie je hoe hun hoop het overwint van hun angsten. Maar soms komen hun angsten alsnog naar boven.

Juist op die momenten zijn hun ouders, familie en vrienden er om de grijze lucht weer in kleur te veranderen. Zodat zij helpen om de tegenslagen te vergeten. Samen gaan ze het gevecht aan.

Maar er zijn momenten dat de grijze lucht niet te veranderen valt en de kleine superhelden moeten leren leven met deze kleur. Dit is de kleur dat hun uiteindelijk goud zal kleuren zodat zij eruitzien als heldere sterren die boven ons in de lucht stralen. Zij zullen de voorbeelden zijn voor andere superhelden die hetzelfde gevecht vechten.

Kleine superhelden zijn klein van formaat, maar hebben een groot hart, omdat zij een strijd hebben gevoerd tegen pijn, angst en onzekerheid.

Kleine superhelden met supporters

De glimlachjes van de kleine superhelden herinneren ons eraan dat zij voortdurend aan het strijden zijn. Hun moeilijkheden worden verzacht door onze noodzakelijke bescherming.

Deze bescherming bestaat uit veel knuffels en onvoorwaardelijke steun die functioneren als supporters van hun worsteling en kracht. Zodat als de kinderen hun hoop even kwijt zijn, zij gesteund kunnen worden door alles wat hun familie, vrienden, professionelen en organisaties voor hun doen.

Een hart van handen

Deze kleine superhelden zijn de hoofdpersonen van hun eigen verhaal. Desondanks moeten we niet vergeten dat we altijd een bijdrage kunnen leveren. Een kus, steunende woorden, een lach, een knuffel, de vooruitgang van behandelingen of een investering voor nieuwe onderzoeken.

Onze missie: deze kinderen begeleiden en ze liefde en kracht geven, om ze er aan te herinneren dat zij vaak sterker zijn dan ze denken. Want een superheld zijn is niet makkelijk. Hun strijd is zo groot dat het niet onopgemerkt kan blijven. Het zijn moedige, sterke kinderen.

Wij zijn één

Dit jaar hebben veel kinderen over de hele wereld hun stem willen laten horen. The International Confederation of Childhood Cancer heeft samen met Christophe Beck, componist van Frozen, een lied gecreeërd genaamd “We are one” om steun te bieden aan alle superhelden die vechten tegen kinderkanker.

Dit is het refrein:

“We are young, we are strong.
And we will sing the song together.
Sing with us
As one we will rise,
We will not stop fighting.
Until the night surrenders to the sun.”

Het lied “We are one” is een symbool van steun waarin liefde en kracht wordt gedeeld. Dit lied laat ons realiseren dat het niet alleen de strijd is van de kleine superhelden, maar die van iedereen. Het is onze steun die hun kracht en nieuwe kansen geeft. Het is een gevecht waar wij allemaal aan bijdragen en samen kunnen overwinnen.

Voor jullie, alle kleine superhelden die elke dag een dag maken om voor te vechten en jullie lach gebruiken als een schild, ook al hangt er een grijze wolk boven je hoofd.

Voor jullie, de kleine superhelden die ons nieuwe levenslessen leren en ons helpen de essentie van de waarde van het leven te herstellen, voor jullie zijn onze woorden vandaag vol met liefde, steun en kracht.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.