Het mooiste kind ter wereld ben jij

Het mooiste kind ter wereld ben jij
Elena Sanz Martín

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Elena Sanz Martín.

Geschreven door Zuleyvic Adriana Cuicas

Laatste update: 22 december, 2022

Je bent het mooiste kind van de wereld. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, was mijn hart een brok emotie. Jouw vader en ik vertelden het nieuws aan opa en oma en vanaf dat moment waren ook zij verliefd op jou.

Mijn zwangerschap was een tijd van liefdevol ontdekken. Negen maanden werden gevuld met geweldige gevoelens, maar geen van hen kan tippen aan het moment dat ik jou voor het eerst zag. Dat moment wist ik, jij bent het mooiste kind ter wereld.

Ik ging naar elke controle en bij elke echo die ze maakten van mijn baarmoeder, zag ik je kleine gezichtje. Maar het was nog niets in vergelijking met onze eerste ontmoeting, mijn kleine.

Toen ik je in mijn armen had en je lieve gezichtje zag, toen huilde, lachte en kuste ik je wel duizend keer…

Ik was compleet verliefd op jou. Het was zo ongelooflijk dat je hier bij ons was, dat ik je warme lijfje kon voelen. Jouw huidje zo dicht bij het mijne. Jouw geur.

Het was de beste dag van mijn leven!

Ik weet nog dat ik je kleine, kwetsbare lijfje streelde met mijn handen. Ik telde je kleine vingers en tenen. Steeds keek ik naar je, om te kijken of je veilig was en of het goed met je ging.

Op het moment dat ik naar je keek, verloor ik mezelf in jouw verlegen lachje, dat tevoorschijn kwam terwijl je sliep.

Nooit eerder, zag ik zo’n lief gezichtje, zulke mooie ogen. Zelfs wanneer je huilde, vervulde je me met tederheid. 

Jouw babygeurtje was onweerstaanbaar, beter dan welk parfum ter wereld.

Het mooiste kind krijgt kus

Je zette mijn wereld op zijn kop

Sinds je bent geboren, zijn mijn prioriteiten veranderd. Vanaf dat moment, was jij het belangrijkste in mijn leven – alleen jij, mijn mooie kind.

Ik kan hemel en aarden bewegen als dat zou moeten. Er is niets wat ik niet voor je zou doen, omdat jij mij de kracht geeft die nodig is om elk obstakel, elke uitdaging of elk spoor van vermoeidheid te overwinnen.

Ik weet dat elke moeder haar eigen kind het prachtigste kind van de wereld vindt. Ik ben daarop geen uitzondering, ik kan het niet helpen.

Maar wanneer ik zeg dat jij het kind bent met het mooiste gezichtje op aarde heb ik het niet alleen over je uiterlijk. Je bent mooi om wie je bent, omdat je mijn kind bent.

En wanneer ik je vertel dat jij mijn hele wereld veranderd hebt, dan overdrijf ik niet. Jij hebt mijn idee van liefde en schoonheid compleet omgegooid. 

Het gaat verder dan lichamelijke schoonheid. Jij bent mooi, omdat je er bent, omdat je gezond bent en omdat je elke dag de kans aangrijpt om iets nieuws te leren.

Je bent mooi, omdat je je vastklampt aan het leven. Met elke ademteug en elke hartslag, geef je me de kracht om in de ochtend op te staan en er alles aan te doen om jou het beste uit jezelf te laten halen.

Er is maar een mooi kind in de wereld en elke moeder heeft er zo een.

– Jose Marti, Latijns-Amerikaanse leider –

Baby die lacht

Geweldige gevoelens voor het mooiste kind

De gevoelens die jij in me losmaakt zijn fantastisch. Nooit eerder voelde ik zoveel toewijding, vrijgevigheid, passie, tederheid, rust en kalmte. 

Van het moment dat je in mijn leven kwam, ben ik niet meer bezig mijn eigen behoeften te vervullen. Ik wil jouw geluk verzekeren. Ik ben een beter mens geworden dankzij jou. Dat is iets ontzettend moois.

Onze toekomst ziet er zo mooi uit nu jij in ons leven bent gekomen. Elke dag is het leven waard, omdat jij er nu bent.

Zelfs na een dag hard werken vervagen de moeilijkheden van de buitenwereld, wanneer ik jouw stemmetje hoor of je gezichtje zie.

Jouw aanwezigheid is revolutionair. Ons huis, ons opgeruimde appartement is een chaos geworden.

En de waarheid is, het maakt niet uit dat de ornamenten op de tafel niet meer zo netjes zijn. Je hebt ons huis overhoop gehaald. De opgeruimdheid waar we zo van genoten is voorbij en het maakt ons niets meer uit.

Ooit stond ons huis vol snuisterijen. Nu zijn ze vervangen voor luiers, babydoekjes, dekens en speelgoed. Alles doet ons er aan herinneren, dat binnen deze vier muren het mooiste kind ter wereld woont: jij.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.